Meta Kastelic

Ime in priimek umetnice: Meta Kastelic, akademska kiparka
Vrsta prireditve: Odprti atelje
Naslov: AKC Metelkova, stavbe Garaže, 1000 Ljubljana
Čas: 27. 4. 2024 od 10.-18. ure

kontakt: 040 702 604

 

Izjava: V AKC Metelkova mesto, natančneje v ateljejih Garaže, kjer imam svoj atelje, bom v sklopu mednarodnega dneva kiparstva organizirala odprti atelje. Ogled bo možen na določen termin ali po predhodnem telefonskem dogovoru.

Predstavitev umetnice:

Meta Kastelic, rojena leta 1962 v Ljubljani, je zaključila magistrski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Njeno delo je osredotočeno na raziskovanje čutnih dimenzij v kiparstvu, pri čemer v zadnjem času prevladujejo projekti z družbenokritično noto, ki naslavljajo vprašanja položaja posameznika in etičnih vrednot sodobne družbe. Leta 2007 je za svoje diplomsko delo prejela študentsko Prešernovo nagrado, med magistrskim študijem pa se je uveljavila s sodelovanjem na natečaju za ureditev Trga v Mozirju, kjer je njen predlog za postavitev kipa zasedel prvo mesto.
Meta Kastelic je bila nagrajena na 16. slovenski kiparski razstavi Zavoda za kiparstvo leta 2012, kjer je prejela prvo nagrado. Svoje znanje in strast do kiparstva je več let delila kot predavateljica v Pionirskem domu, kjer je poučevala mladostnike in odrasle, trenutno pa vodi lastno slikarsko-kiparsko šolo. Živi v Ljubljani in ustvarja v ateljeju v AKC Metelkova mesto.

Avtorica je tudi aktivna udeleženka na likovnem prizorišču, s sodelovanjem na številnih skupinskih in samostojnih razstavah tako v domovini kot v tujini, s čimer utrjuje svojo prisotnost in vpliv v sodobni umetniški sferi.

premium bootstrap themes