Mednarodni dan kiparstva 2024 – sodelovanje članov ZDSLU

Z veseljem vas obveščamo, da se je Sekcija kiparjev in umetnikov, ki delujejo v javnem prostoru ZDSLU, pridružila mednarodni zvezi, ki bo letos 27. aprila praznovala svetovni dan kiparstva. V okviru tega dogodka nameravamo organizaciji in javnosti poslati spomenico ter pripraviti program, v katerem bi lahko sodelovali vsi naši člani.

Vabimo vas, da se nam pridružite v praznovanju tega pomembnega dneva. Do 6. februarja zbiramo predloge članov sekcije za dogodke, ki bi jih lahko izvedli na ta dan. Lahko gre za odprti atelje ali kakšen drug dogodek v javnem prostoru. Prosimo, da vaše predloge z imenom avtorice/avtorja in opisom predloga pošljete na elektronski naslov petra.kosi@zdslu.si.

Mednaroden dan kiparstva poteka vsako leto zadnjo soboto v aprilu. Pod okriljem Mednarodnega kiparskega centra od leta 2015 več kot dvajset držav po svetu obhaja mednarodni dan kiparstva. ZDSLU-jeva sekcija kiparjev in umetnikov, ki delujejo v javnem prostoru, se je letos prijavila za sodelovanje s tem centrom in za obveščanje javnosti o tem svetovnem dnevu kiparstva kot stanja kiparstva pri nas.

https://sculpture.org/page/isda

27. april je letos v koledarju svetovnih dni označen kot mednarodni dan kiparstva. Prav je, da temu ustvarjalnemu poklicu posvetimo posebno pozornost tudi v Sloveniji. Zato smo se odločili, da se priključimo prazniku kiparjev in ustvarjalcev, ki jim je skulptura in urejanje bivalnih površin pomembno.

Z veseljem pričakujemo vaše predloge in se veselimo skupnega praznovanja svetovnega dneva kiparstva.